perjantai 20. helmikuuta 2015

Mustikkaunelmakakku

Oon aivan totaalisesti unohtanut postata teille tämän!! Kokeilin tehdä Kiitos hyvää-kirjasta Mustikkaunelmakakun, voin sanoa että oli kyllä aivan mielettömän hyvää!!! Mulla ei ollut tuoreita mustikoita niin käytin sit pakastemustikoita.

Tässä ohje:

Pohja:
2 dl manteleita
1 dl hasselpähkinöitä
4 pehmeää medjool- taatelia
0,25 tl kardemummaa

Täyte:
3 banaania
2 dl tuoreita mustikoita
1 tl vaniljauutetta
1 rkl kotimaista hunajaa (tai kookossiirappia)
1,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna

Pinnalle:
Kookoskermavaahtoa & tuoreita mustikoita


Pohja: Hienonna mantelit ja pähkinät hienoksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimella. Viipaloi sekaan taatelit, lisää kardemumma ja hienonna seos tasaiseksi.

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle pala leivinpaperista, jotta kakun siirtäminen on helpompaa myöhemmin. Painele kakun pohjataikina vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

Täyte: Sekoita banaani ja mustikat tasaiseksi massaksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää mausteet ja sula kookosöljy. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos irtopohjavuokaan pohjataikinan päälle ja levitä tasaiseksi. Siirrä kakku pakkaseen jähmettymään pariksi tunniksi, tai kunnes täyte on kiinteää. Valmista sillä välin kookoskermavaahto (katso resepti alla).

Lusikoi kermavaahtoa reilusti kakun päälle, ripottele pinnalle mustikoita, tarjoile ja nauti! Säilytä jääkaapissa.





Kookoskermavaahto

Täydellinen maidoton kermavaahdon korvike leivonnaisiin ja muuhun mielivaltaiseen herkutteluun.

2 purkkia kookosmaitoa (yön yli jääkaapissa säilytettynä)
1/2 tl vaniljajauhetta
halutessa 1 tl hunajaa tai esim hieman steviaa makeutukseen

Avaa kookosmaitopurkki ja kaavi purkista kulhoon paksu valkoinen aines, ei kirkasta nestettä. Vatkaa kookosmassaa kulhossa tehosekoittimella, kunnes seos alkaa notkistua ja muuttua kermavaahdon kaltaiseksi. Nostele sekoituksen aikana vatkainta, jotta seokseen pääsee ilmaa ja siitä tulee kuohkeaa. Lisää kookoskermavaahdon sekaan halutessasi makeutusta. Mikäli seoksesta tulee liian nestemäistä, pidä sitä hetki jääkaapissa tai vielä pienempi hetki pakastimessa.

HUOM! Huomaa, että kookosmaitomerkeissä on eroja – toisista saa helposti paksua kermavaahtoa, kun taas osa jää oudon kökkäreiseksi. Kokeile eri merkkejä löytääksesi suosikkisi. Vinkki: Suosi vain täysrasvaisia kookosmaitoja. Ostaessasi kookosmaitoa hölskytä tölkkiä – jos kuulet vetisen loiskeen, älä osta, mutta jos kuulet paksun slurps-äänen, nappaa koriin!

Itse käytin tätä ja hyvin toimi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti